Expert Medical Ramira

Recuperare Medicală

Treatment

Serviciile noastre de recuperare

Orice specialitate de medicină se poate adresa cu încredere fizioterapiei și kinetoterapiei. Studiile realizate la nivel mondial demonstrează în mod constant că fizioterapia și kinetoterapia reprezintă abordarea optimă a îngrijirii conservatoare ( non-chirurgicală) a problemelor musculo-articulare și nu numai.

 

Recuperarea Medicala este o specialitate foarte importanta care trateaza toate tipurile de afectiuni ale pacientilor. Serviciile de recuperare medicala oferite sunt la cel mai inalt standard de calitate, personalul medical implicat fiind pregatit sa asigure tratamente complexe folosind aparatura de ultima generatie.

Expert Medical Ramira ofera tratament si recuperare pentru toate grupele de varsta, inclusiv pacientelor insarcinate, cu scop curativ, dar si profilactic (pentru cei sanatosi sau de preventie a recaderii bolii).

Planul de tratament este stabilit de catre medicul specialist in functie de stadiul bolii si de afectiunile coexistente. 

 

Fizioterapia este stiinta ce studiaza mecanismele de actiune ale factorilor fizici, cum ar fi: masajul, exercitiul fizic, impachetarile, apa, lumina, caldura, electricitatea, si utilizarea acestora cu scop de tratare. Recuperare si profilaxie in tratarea afectiunilor organismului uman.

Terapii aplicate: Laserterapie, Magnetoterapie, ultrasunete, curenti de joasa frecventa, medie frecventa si inalta frecventa, curenti tens, curenti interferentiari, Bai de parafina, shockwave

1. CURENT CONTINUU-CURENTUL GALVANIC SUNT FOLOSITI ASUPRA FIBRELOR NERVOASE SENZITIVE, MOTORII, ASUPRA SISTEMULUI NERVOS CENTRAL, ASUPRA SISTEMULUI NEUROVEGETATIV

2.CURENTI DE JOASA FRECVENTA SUNT FOLOSITI PENTRU STIMULAREA CONTRACTIILOR MUSCULARE, IN TERAPIA MUSCULATURII TOTAL DENERVATE, TERAPIA MUSCULATURII SPASTICE, TIPURI DE CURENTI CURENTI DIADINAMICI, TRABERT, STOHASTICI.

3.CURENTI DE MEDIE FRECVENTA-CURENTI INTERFERENTIALI
SUNT FOLOSITI PENTRU EFECTUL EXCITATOR PE MUSCULATURA STRIATA, EFECT DECONTRACTURANT, EFECT VASCULOTROFIC SI EFECTUL ANALGETIC SI CONBATEREA HIPOXIILOR GENERATE DE DURERE

4.CURENTI DE INALTA FRECVENTA-CURENTI ULTRASUNETE, FOTOTERAPIA
SUNT FOLOSITI IN AFECTIUNI REUMATICE, AFECTIUNI ALE SISTEMULUI NERVOS, AFECTIUNI CARDIOVASCULARE, AFECTIUNI DERMATOLOGICE, ALE APARATULUYI RESPIRATOR

5.TERAPIA PRIN CAMPURI MAGNETICE-MAGNETOTERAPIA INDICATA IN AFECTIUNI NEUROPSIHICE, SECHELE POST TRAUMATICE,PLAGI,CONTUZII, HEMATOAME,ENTORSE, RUPTURI MUSCULOTENDINOASE, CONSOLIDAREA FRACTURILOR.

6.LASERTERAPIA-LASER IN FUNCTIE DE INTENSITATEA RADIATIILOR LASER,VARIAZA EFECTELE BIOLOGICE SI IMPLICIT INDICATIILE MEDICALE
INDICATIILE SUNT ANTIALGIC,ANTIINFLAMATOR, STIMULAREA METABOLISMULUI CELULAR SI CIRCULATIA ARTERIOVENOASA.

 

Una dintre cele mai importante etape de recuperare medicala, urmareste redarea sau imbunatatirea mobilitatii fizice, a posturii si a echilibrului, a tonifierii musculare, drenaj venos si limfatic, cresterea capacitatii la efort, profilaxie pentru diferite afectiuni ale coloanei, profilaxie osteoporoza, profilaxie caderi pentru persoanele varstnice prin exercitii fizice specifice, adaptate pacientului si efectuate in prezenta terapeutului.

Se adreseaza unei game largi de afectiuni, dar in aceeasi masura poate fi efectuata si de catre persoane sanatoase in vederea obtinerii unei forme fizice bune sau pentru intretinere corporala. Toate acestea sunt completate de aparatura moderna, mereu in curs de actualizare in functie de tehnologia momentului.

 

Cromoterapia, aromaterapia si meloterapia au un puternic efect asupra starii psiho-emotionale, iar sauna umeda si infrasauna accelereaza detoxifierea naturala a organismului si accelereaza arderea rapida a grasimilor.

Ozonoterapie
Ozonoterapia este un tratament revolutionar, cunoscut pentru efecte de vindecare a numeroase boli precum afectiuni reumatice, artroze, lombosciatica, dar si pentru încetinirea procesului de îmbatrânire, fiind folosita cu succes de peste 40 de ani.
Terapia cu ozon are rezultated vizibil in tratarea ridurilor, a vergeturilor si a celulitei. Un alt efect al ozonoterapiei este cel de detoxifiere.

Beneficii:
• excelent remediu pentru problemele generate de stres, oboseala
• ajuta la arderea rapida a grasimilor
• atenueaza ridurile si vergeturile
• reda elasticitatea pielii
• accelereaza procesul de detoxifiere
• contribuie la tratarea afectiunilor precum: artrite, tendinite, bursite, artroze,discopatii, hernia de disc, dureri musculare, fibromialgii.

Ai nevoie de ajutor?