Expert Medical Ramira

Specialități Medicale

DOmenii

Domenii de Specialitate pentru care puteti opta

Colectivul Clinicii Expert Medical Ramira va ofera o atmosfera prietenoasa garantandu-vă intimitate și servicii la standarde europene. 

În ce constau serviciile?

Expert Medical Ramira

 

  • Evaluarea riscului privind îmbolnăvirile profesionale;
  • Participarea la evaluarea riscurilor privind îmbolnăvirile profesionale și accidentele de muncă;
  • Consilierea angajatului cu privire la activității de reabilitare, reconversie, reorientare profesională în caz de accident de muncă sau boală profesională;
  • Comunicarea existenței riscului de îmbolnăvire profesională;
  • Consultanță de specialitate și legislație în probleme de medicina muncii;
  • Întocmirea documentației pentru concediile de risc maternal;
  • Efectuarea analizelor medicale obligatorii conform legislației în vigoare pentru fiecare categorie profesională în parte.

 

Medicina generala este specialitatea care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul conditiilor acute sau cronice si furnizarea de ingrijiri preventive de sanatate. Specialistii de medicina generala / medicina de familie furnizeza ingrijiri medicale pentru pacientii de toate varstele, de la nou-nascuti la varstnici, barbati si femei, cu probleme medicale diverse.

 

Chirurgia a avansat din Antichitate şi până astăzi şi a devenit o ramură medicală care se ocupă cu cele mai complicate intervenţii. Cu toate acestea, chirurgia generală, ca şi disciplină, nu este o simplă ramură care se ocupă numai cu chirurgie generală; un chirurg generalist poate efectua multe activităţi diferite, de la terapie intensivă chirurgicală, nutriţie parentală/enterală şi tratament chirurgical al infecţiilor.

 

Ortopedie Traumatologie este specialitatea chirugicala care se ocupa cu preventia, diagnosticul si tratarea afectiunilor sistemului musculo-scheletal (oase, articulatii, muschi, ligamente, tendoane), prin utilizarea procedurilor medicale, chirugicale si fizice.

In Ortopedie Traumatologie un diagnostic de acuratete este necesar inaintea stabilirii oricarei interventii medicale. Obisnuit, investigarea incepe cu efectuarea de analize de laborator (evaluarea metabolismului fosfo-calcic, acid uric etc) si examene radiologice (depistare de fracturi, artroze).

 

Oftalmologia este specialitatea chirugicala care se ocupa cu diagnosticarea si corectarea problemelor de vedere.

Examinarea oftalmologica periodica si completa este parte a ingrijirii de rutina in cadrul medicinei primare, deoarece multe boli oculare sunt silentioase sau asimptomatice. In cadrul examinarii oftalmologice pot fi detectate boli cu potential de orbire, manifestari oculare ale unei boli sistemice sau semne de tumori sau alte anomalii cerebrale.

 

Otorinolaringologia – ORL este ramură a medicinei care studiază anatomia, fiziologia și patologia urechii, nasului și laringelui. Etimologia termenului este preluată din fr. oto-rhino-laryngologie, cu izvorul în gr. ous – ureche, rhis – nas, larynx – laringe, logos – studiu.

 

 

Specializarea în specialitatea Medicină de Laborator se realizează prin studiul următoarelor discipline
medicale: Biochimie, Microbiologie, Hematologie, Genetică, Biologie Moleculară, Imunologie la care se
adaugă studiul într-o serie de domenii necesare pentru o formare profesională completă (management, biosiguranţă, calitate, etc.).
Activitatea se desfasoara in laboratoare sau compartimente de microbiologie, biochimie/hematologie si de imunologie/diagnostic molecular, altele decât cele dedicate diagnosticului bolilor infecțioase.

 

Echipa noastra de psihiatri gaseste cel mai potrivit tratament pentru fiecare pacient in parte, evaluand cu toata atentia aspectele importante din viata acestuia. La noi primesti explicatii clare si complete despre cum sa gestionezi cat mai bine problema cu care te confrunti. Tratamentul medicamentos este ajustat pe parcurs pentru a diminua cat mai mult orice efecte nedorite. Tratam oameni nu boli.

Cum decurge o sedinta de psihiatrie?

In clinica noastra in cadrul sedintei de psihiatrie ai ocazia sa discuti cu un medic psihiatru specializat in problema cu care te confrunti. Vei putea afla raspunsuri la intrebari care te macina de mult timp, vei putea verifica un eventual diagnostic si o sa incepi un tratament pentru a iesi din acest impas.

 

Neurologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului nervos (encefal, maduva spinarii, nervi periferici). Pentru acuratetea diagnosticului dat, medicul neurolog poate indica urmatoarele investigatii : punctie lombara si analiza lichidului cefalorahidian, electroencefalograma (EEG), electromiograma (EMG), examen radiologic (radiografie de craniu si de coloana vertebrala), Doppler vascular cervico-cerebral, tomografie cerebrala, rezonanta magnetica nucleara (RMN) cerebrala sau de maduva spinarii.

 

Psihologia clinică este acea ramură a ştiinţei care studiază factorii psihologici implicaţi în starea de sănătate şi de boală a fiintei umane fiind focalizată pe aspecte de promovare a sănătăţii şi prevenţie a patologiei (pentru clienţi) și intervine asupra acestor factori concentrându-se asupra aspectelor de tratament psihologic al tulburărilor.

 

Psihoterapia integrativă este o abordare aplicată de un număr tot mai mare de specialiști în domeniu la nivel european și internațional. Abordarea integrativă promovată de Institutul Român de Psihoterapie Integrativă (IRPI) are la bază teoriile psihanalitice, umaniste și cognitiv-comportamentale.

 

Psihologia muncii nu are granițe clare cu alte discipline. Când studiați psihologia muncii, se pot distinge mai multe categorii de științe care se împletesc și în diferite grade interacționează cu psihologia muncii. Aceasta este, în primul rând, economia și sociologia muncii, pedagogia, medicina (unele dintre secțiunile sale), igiena și protecția muncii.
Источник: https://srcaltufevo.ru/ro/psihologiya-truda-kratko-psihologiya-truda-predmet-psihologii.html

 

Examinarea psihologica a soferilor profesionisti se efectueaza la angajare, control periodic, schimbarea functiei sau la solicitarea anagajatorilor (sesizare, accident, contestatie)- vezi Ordinul MT/MS nr.1260/1390/2013. Pentru transportul rutier (transport marfa si persoane intern si international) la grupa de varsta 18-65 ani, controlul medical si psihologic se efectueaza la interval de 1 an. Analizele medicale ale soferilor sunt obligatorii prin lege.

Ai nevoie de ajutor?